spotkał moze ktoś coś podobnego adresowanego do Octavii I na naszym rynku, tj kratki kompletne wraz z LEDami? Aby były spasowane, nie trzreba bylo wycinać, kombinować?
wiem ze w ofercie NSSC jest do Fabii, widzial ktosc do Octy??
pozdrawiam
hunter12, całkiem nieżle wyglądaja. ja mam NSc 808 czy cos takiego i nieraz z daleka mi mrygaja, jakbym jechał bez świateł :diabelski_usmiech ale homologacje maja wiec mi to la...a
piotrek_os, szału się po nich nie spodziewałem biorąc pod uwagę cenę, ale jestem bardzo pozytywnie zaskoczony i mogę je śmiało polecić każdemu kto szuka czegoś przyzwoitego w tańszej cenie. Ledy świecą bardzo mocno i są z daleka widoczne. Jeżdżę na nich już jakieś 2 tygodnie i jeszcze się mi nie zdarzyło żeby ktoś mrugał. :szeroki_usmiech
Mają homologację i automatyczny wyłącznik, montaż bardzo prosty, najdłuższą częścią operacji montażu było wycięcie otworów w kratkach zderzaka.
Wcześniej miałem podłużne jak Ty ale nie bardzo mi pasował ich wygląd przy zderzaku RS'a (poza tym świeciły dużo słabiej niż te okrągłe). Teraz okrągłe wyglądają jak ori :szeroki_usmiech
Witam koledzy, przybywam z innego Forum z zapytaniem o swiatla LED NSC808 z automatem.
Czy ktos po okresie uzywania moze je polecic? Czy warto się za nimi rozgladac?
Witam, załączam mały schemacik jak za pomocą dwóch przekaźników zrobić sobie samemu automat do świateł jazdy dziennej. Zrobiłem to po to żeby uniknąć efektu migania ledów z wbudowanym automatem (po prostu jak załączałem kierunkowskaz lub naciskałem stop to migały mi ledy).
Mam jeszcze pytanko powiedzcie mi jak wyjąć kratki zderzaka w Octavii przed liftem.
A po co wam automaty?
Jak włącznik świateł ma już "tryb świateł dziennych"
Wystarczyło by ew dołożyć przekaźnik, co by odciążyć styk TFL, od którego byśmy brali sterowanie.
Opisałem to w swoim wątku
Każdemu życzę tyle samo powrotów do domu co i wyjazdów.
Na pokładzie: Johny II ASC + Sirio ml-145
Pozdrawiam i Szerokości!
Octavia I, 1.6 (102PS) 2010r → Mazda 6, 2.0 (143PS) 2004r→Audi A4 B6, 1.8T (2xxPS) 2004r→ ... ? http://www.mazdaspeed.pl/modele/wspo...002-2007-gggy/
Tak zamontuj stabilizator +12V (7812 1A lub 78T12 3A). Diody do jazdy dziennej które pracują na przetwornicach mają problem z zakłócaniem. U mnie na wyłączonych diodach radio odbierało idealnie a po włączeniu diod to szumiało. Stabilizator obniżył napięcie na przetwornicach i problem znikł bo. Zmieniając napięcie zmieniasz częstotliwość zakłóceń wytwarzanych przez przetwornice.
ciezka sprawa to opiac ...wewnętrzną część wyciął całą żeby lampka sie schowała nastepnie dolna i górną krawędź dopasowalem do lampki szlifujac i mierzac idealne narzędzi e do tego to reczna szlifierka do galawerowania szkla
witam a ja od wczoraj jezdze na SD-2 tz długie swiatła ze zmniejszona moca efekt naprawde bajka, nieukrywam tez miałem smd led w kratki zakupione niecałe 4 lata temu ale w koncu jedna padła ,byłem zadowolony z nich i troche kasy na nie poszło, teraz niechciałem wydawac tyle kasy wiec montaz sd-2 z regulacja mocy i camming home
Komentarz